Sayfalar

1 Mart 2011 Salı

MP Antalyaspor - Beşiktaş

     İçinde bulunduğumuz durumda taraftar olarak futbola konsantre olmak ne kadar zorsa bu futbolcular içinde böyle. Beşiktaş bunu bize Antalyaspor maçında gösterdi. Oyunun hemen başında hatta daha oyun başlamadan futbolcuların yüz ifadelerinden anlaşılıyordu bu.

     Zaten koca bir ilk yarı boyunca dişe dokunur hiçbir iş olmadı Kartal adına sahada. Q7'nin bireysel becerisi ile gelişen bir kaç ataktan başka. Antalya içinse daha verimli bir ilk yarı oldu. Rüştü bir çok pozisyonda başarılı toplar çıkardı. Birazda Antalya'nın beceriksizliği vardı.

     Doğrusu çok sıkıldığım ilk yarıda futbol adına pek birşey vermeyen Beşiktaş ikinci yarıda biraz daha derli toplu başladı. Ekrem'in kendini toparlaması gerçekten olumlu fakat attığı gol ofsayttı. O ana kadar oyunda olmayan Guti ise çok güzel bir gol attı. Bunuda Ömer hediye etti. Goller geldikçe Beşiktaş biraz daha derlenip toparlandı fakat geçmiş haftalara göre yine çok kötüydü.
kaynak : lig tv
     
     Schuster'in ikinci yarıda Almeida'yı alması bana göre en önemli hareketlerden birisiydi. Bobo oldukça tutuk ve etkisiz oynadı maç boyu. Almeida'nın girmesi ile takım biraz daha yere basar oldu forvette. Simao istatistiklere bakarsanız maçta en çok koşan adamlardan birisi fakat futbol olarak sahaya hiçbirşey vermedi. Yine sahanın en iyilerinden birisi Necip'ti. Maçtan önce Lig TV'de Erdoğan Arıca Necip için "takımdan kesmeyeceğim tek oyuncu" dedi. Haksızda sayılmaz, bu tip gençlerimizi kazanmak için en uygun zamanlardayız. Yine gördüğü kırmızı kartın nedenini anlayamadım fakat kenardan gelen bir istek ile yapıldıysa doğru bulmuyorum. 
    
     Oyunun genelinde Beşiktaş'tan memnun olmasamda galibiyet açısından  önemli bir maçtı. Geçmiş günlere göre takım sahaya birşeyler koyamasa da galibiyetin önemi moral motivasyon açısından oldukça önemliydi. Bir galibiyet serisinin başlangıcı için, futbolcuların üzerindeki ölü toprağını atmaları ve kendilerine gelmeleri için başlangıç  olabilir bu maç. Zaten bundan başkada çok pozitif bir yön yoktu maçta.

Hiç yorum yok: