Sayfalar

4 Mart 2011 Cuma

Geçmişten bir yaprak

     Hazır ligde geçirdiğimiz kötü günlere rağmen kupada sorunsuz ilerlerken ve Trabzonspor maçı yaklaşırken geçmişe bir ziyaret yapalım istedim.
     
     Trabzonspor maçlarının her zaman yeri bende farklı olmuştur. Bunun sebebi ise "Beşiktaş'ın attığı bir gol sonrası en çok sevindiğim" anın Trabzonspor maçına gelmesidir. Hiçbir zamanda o maçta atılan gol kadar beni mutlu eden başka gol olmamıştır.

     Sene 1993 - 1994 takım yine buhranlı bir dönemden geçmektedir. Ligde durum pek iç açıcı değildir. Gordon Milne görevinden alınmış ve takımın başına Christoph Daum getirilmiştir ve Daum'un ilk maçı da kupada oynanacak Fenerbahçe maçıdır. O maçta Fenerbahçey'i 2 - 1 yenmiştik. Sonrasında ise karşımıza çıkan takım Trabzonspor dur. İnönüdeki ilk maçta Trabzonspor'u 3 - 1 yenmemize rağmen yine de büyük bir stres ile deplasmana gidilmiştir. O zamanlar Lig TV gibi kanallar olmadığı için iki kanal maç yayınlar, TRT-1 ve Show TV. Kardeşimle izlediğimiz ve 3 - 1'in rövanşında gündüz oynanan maçta Trabzonspor ilk golü atmıştır ve takım gerçekten kötü oynamaktadır. Trabzon bildik o taraftarı ile akın akın gelmektedir üstümüze. İlerleyen dakikalarda Beşiktaş Feyyaz ile bir gol bulur ve o an kardeşim ve ben gerçek anlamda çıldırmışızdır. Oturma odasında sanki Trabzon'daymışçasına sevinen, birbirine sarılıp gol diyerek bağıran mutluluktan sarılarak dans eden biz hayatımızın en önemli gollerinden birisine tanık olmuşuzdur. Çünkü yine bugünlerdeki gibi elimizde kupadan başka birşey kalmamıştır ve tutunduğuz tek daldır. Onu kaybetmenin verdiği stres bizi o derece etkilemiştir.
     
     O sezon ligi iyi bir yerde bitiremesekte kupa Beşiktaş'ın olmuştur ve Beşiktaş o kupayı önce Fenerbahçe'yi sonra Trabzonspor'u ve finalde de Galatasarayı yenerek almıştır. 3 büyüğüde ekarte ederek kazanmıştır.

1993-94 Sezonu:

Çeyrek Final
BEŞİKTAŞ - Fenerbahçe : 2-1 
Yarı Final 
BEŞİKTAŞ - Trabzonspor : 3-1 
Trabzonspor - BEŞİKTAŞ : 1-1 
Final 
Galatasaray - BEŞİKTAŞ : 0-0 
BEŞİKTAŞ - Galatasaray : 3-2

Hiç yorum yok: