Sayfalar

19 Şubat 2011 Cumartesi

Bernd Schuster

     Beşiktaş'ın ve teknik direktörünün çok tartışıldığı şu günlerde bizde Schuster'in geçmişine bir göz atalım dedik. Beşiktaş'a Real Madrid'in eski teknik direktörü olarak gelen Schuster'in kariyeri incelendiğinde iki yıl üst üste çok az takım çalıştırdığını görüyoruz. 
     Genelde gittiği tüm ülkelerde ve takımlarda başı medya ile sürekli dertte olan Schuster, en parlak dönemlerini İspanyol Gatafe ve Real Madrid takımlarında yaşamıştır. Her ne kadar en başarılı dönemleri bu takımlarda da olsa bir ayrıntı dikkati çeker. Schuster'in tüm takımları yüksek malubiyet oranları ile göze çarpar.
     Hücum futbolunu benimseyen, savunma sistemini mümkün olduğunca önde kurmayı tercih eden Schuster, toplam kariyerinde takımlarına attırdığı golün yarısından daha fazlasını kendi kalesinde görmüştür. 
     
     Teknik direktörlük kariyerine kısaca bakacak olursak;
  
     Shaktar Donetsk 
     Ukrayna kariyerine Shaktar Donetsk ile başlayan Schuster başarılı olamayınca kovuldu. Takım o kovulduktan bir hafta sonra Ukrayna kupasını kazandı. 

     Levante 

     2004 yılında İspanya'nın Levante takımını çalıştıran Schuster, takımın ligin sonlarına demirlemesi nedeni ile kovuldu.

     Getafe

     2005 yılında Gatafe'ye transfer oldu. Takım tarihin en iyi sezonunu geçirdi. Bir sonraki sezon ise daha başarılı bir grafik çizen Gatafe ligi 7. sırada bitirdi ve UEFA kupasına gitmeye hak kazandılar.

     Real Madrid CF

     Real Madrid ile sezona çok iyi başlayıp, liderliği yakaladı. Ligin başından beri hiç yenilmediler. Ezeli rakipleri Barcelona'yı onların sahasında yendiler. Şampiyonlar Ligi'nde Roma'ya elendiler. İspanya La Liga'da Schuster ligin bitimine 3 maç kala, Real Madrid'e 31. şampiyonluğunu kazandırdı. Lig bittiğinde ise Real Madrid o zamana dek aldığı en yüksek puana (85 puan) ulaşmış ve Barcelona'nın rekorunu kırmıştı. 2008 İspanya Süper Kupası'nı da kazandılar. Sonraki sezon ise 4-3'lük Sevilla yenilgisi ile yönetimle sorunlar yaşayan Schuster, Barcelona'yı derbi maçında yenemeyeceklerını söyleyince kovuldu. 

 

 
                                                                                                         Kaynak : Wikipedia

 


Hiç yorum yok: